Primar de municipiu, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator al SC Moldova Expedition SRL.

Potrivit unui comunicat al ANI, Marius Stan a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit căruia 'Funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale'.

Marius Stan a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Conform prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioada de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel