Prima reacție din PSD la decizia ÎCCJ pentru Liviu Dragnea în "Referendumul"- Exclusiv

Foto miting referendum 2012
Foto miting referendum 2012

Dosarul "Referendumul" a primit o nouă amânare. Liviu Dragnea, președintele PSD, va afla la sfârșitul lunii martie decizia în dosarul "Referendumul", potrivit unei decizii a ÎCCJ de luni, 29 februarie. 

"Noi, ca PSD, nu așteptăm altceva decât o singură soluție, aceea de achitare, care este logică, la îndemână și corectă. La fel ca milioane de români care așteaptă finalizarea acestui proces și care se simt condamnați, la fel ca și Dragnea, pentru că au ieșit la vot să-l demită pe Traian Băsescu, aceeași condamnare o simțim toți membri de partid cu familiile lor, aici nu a fost la Dragnea, a fost la tot PSD-ului și la toți simpatizanții, membrii și votanții noștri, milioane. Aici a fost o sfidare a regimului Băsescu vizavi de omul care a condus campania electorală pentru demiterea lui. Acum, după ce nu mai e regimul Băsescu și s-au schimbat vremurile și Iohannis președinte, așteptăm ca justiția să-i facă dreptate, adică achitare, pentru că nu există niciun fel de faptă aici, nu poți să spui că ești vinovat pentru că le-ai spus oamenilor să iasă la vot. Băsescu a încălcat Constituția și public, la televizor, când a cerut ca românii să boicoteze votul și pe el nu-l anchetează nimeni cu nimic.

[citeste si]    

Prin urmare, este logic că așteptăm o achitare în procesul lui Dragnea. Nu neapărat că avem emoții în ceea ce privește tergiversarea, dar suntem foarte vigilenți și până într-un punct o înțelegem pentru că au fost chemați tot felul de martori, oameni din tot felul de județe la audieri să spună dacă au semnat, n-au semnat, urne mobile, chestii banale, e vorba de un vot, două, trei, în plus sau în minus. Ori, doamna Macovei anunța în mod mincinos la Bruxelles că PSD furat 3 milioane de vot care apoi s-au demonstrat că sunt 600 care sunt anchetate. Au fost niște exagerări oribile, îngrozitoare. Între timp, Occidentul și-a dat seama și a început să realizeze care este adevărul legat de referendum și care a fost miza poporului român și știm că mai ales mass-media din Europa este atentă la procesul pe care-l are Dragnea în acest context. Astea cu foloase nepatrimoniale mi se pare aberant mie și altor milioane de români. La prima condamnare, am înțeles că nimeni nu mai poate să facă o campanie în România. Dacă ceri votul oamenilor, să iasă la vot, obții foloase nepatrimoniale. Este aberant. Într-o democrație, politicienii ies și cer oamenilor să voteze, într-un fel sau altul", a spus secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, pentru dcnews.ro. 

El a conchis: "D-aia mi se pare cusut cu ață albă mie și întregului partid. Prin urmare, am o singură așteptare: să i se facă dreptată lui Dragnea și, implicit, milioanelor de români care au votat la referendumul din 2012, vot pe care CCR l-a anulat pentru că nu aveam 50% plus 1". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel