Prima paradă militară de Ziua Americii. Chirieac: Un mesaj pentru Rusia şi China

Donald Trump
Donald Trump

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat organizarea primei parade militare americane, cu ocazia Zilei Americii. Ce spune despre această expunere a tehnicii militare americane. 

Expunerea tehnicii militare americane, un mesaj către cineva anume?

"Sigur, este un mesaj pentru lumea de astăzi: Rusia şi China. Şi, dacă ne gândim mai bine, nu cred că este atât de mult destinată Rusiei, a cărei capacitate economică rămâne modestă faţă de SUA, cât mai de grabă Chinei, a cărei forţă economică este a doua din lume, în acest moment. Şi, din anumite puncte de vedere, ţinând cont de puterea de cumpărare a cetăţeanului, este chiar pe locul întâi.

SUA sunt mult mai dezvoltate, dar să nu uităm: China are peste 1,5 miliarde locuitori, iar PIB-ul țării este umăr la umăr. Până la urmă și oficial se va întâmpla chestia asta, într-un an doi, cu PIB-ul SUA. Atunci, Donald Trump, încearcă şi rupe tradiţia. De pildă, pentru cei de vârsta mea - şi îi înţeleg perfect - eu fiind în general de acord cu ce face preşedintele Donald Trump, pot să îi înţeleg şi pe democraţi. Pentru că Ziua Americii a fost întotdeauna motiv de bucurie, de a nu sta încruntant. Motiv de a te bucura, în stilul american. Nu era încrâncenarea pe care o vedeam în statele fost-comuniste, în principal", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel