Prima intervenţie pe cord deschis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Alexandru Ichim / 31 oct 2019 / 14:47 Salveaza PDF Comentarii

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a avut loc prima operație pe cord deschis. 

O echipă complexă de medici orădeni şi unguri a efectuat, joi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Oradea, prima intervenţie pe cord deschis, a anunţat, într-un comunicat, conducerea instituţiei, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, operaţia a avut ca scop "înlocuirea valvulară aortică cu proteză valvulară în circulaţie extracorporală".

Pacientul operat este un bărbat în vârstă de 71 de ani, diagnosticat cu stenoză aortică valvulară şi explorat complet în cadrul SCJU Oradea.

Echipă complexă de medici specialiști

 

Echipa operatorie complexă a fost alcătuită din chirurgi cardiaci, anestezişti, cardiotehnicieni şi asistente medicale. Echipa spitalului orădean a fost sprijinită de colegii din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiacă a Universităţii de Medicină din Debrecen, Ungaria. În comunicat sunt menţionaţi medicii chirurgi Jerzicska Erno şi Jagamos Endre şi anestezista Lucza Tunde.

"Intervenţia a decurs în mod obişnuit, evoluţia postoperatorie a pacientului fiind favorabilă până la momentul de faţă. Ne aşteptăm la o evoluţie similară în continuare atât în terapie intensivă, cât şi în postoperator", se mai arată în comunicatul de presă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24