Prima femeie care a vrut să candideze la Președinția României. Jocurile politice au dărâmat-o

Era 2004. O politiciană a venit în România, din America, ca să fie președintele țării. A venit cu strategul lui Bill Clinton.

Lia Roberts era în America de 35 de ani. A vrut să dea Las Vegasul pe Cotroceni. A pariat pe-o carte și a pierdut într-o campanie ce s-ar fi rezumat la un joc murdar. 

Ponta, strategii de președinte. "Tăriceanu și Maior categoric se califică"

"Mi s-a părut că este momentul în care ceva trebuia schimbat în România. Domnul Iliescu, cu tot respectul pe care-l am pentru dânsul, reprezenta o parte din istoria României, care ținea mai mult de trecut decât de prezent și perpetua o anumită imagine a României și se continua un anumit sistem, iar România era percepută o țară comunistă, în continuare", a precizat Lia Robert, în emisiunea "În premieră", de la Antena 3. 

Colegă de liceu cu Năstase și Vadim

"Intenția mea a fost să câștig în România, nu să-mi văd numele pe buletinul de vot", a subliniat ea. Pe Adrian Năstase și Corneliu Vadim Tudor îi cunoștea. "Au fost doi colegi de liceu cu care am candidat în același timp", a precizat Lia Roberts. 

Semnături false. Răscolirea, tardivă

Contracandidații săi aveau partide în spate, ea era singură. A mers prin țară, însă în momentul strângerii de semnături, avea să descopere o Românie tristă. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Războiul sondajelor: IRES, CSCI, CCSCC, SOCIOPOL și INSCOP

"A fost cineva care mi-a adus 17.000 de semnături false. False, doamnă. M-am uitat la ele și erau toate scrise de aceeași mână. Am închis ochii și am pus degetul pe una și am cerut la informații numărul lor de telefon. Persoanele erau existente. Când le-am întrebat dacă au semnat pentru mine, au spus că nu, pentru că nu le-a fost solicitat. Au fost puse să facă acest lucru. E tardiv să răscolim. Intenția era ca atunci când eu mă duc la Comisia Electorală, să spună 'Lia Roberts, i-a uite ce escroacă este, vine cu semnături false. Să mă aducă la același numitor cu ei. Dacă aici se ajunge, care este următorul pas, ce or să facă următorul lucru? Asta este un lucru foarte grav, eu n-am venit în România să-mi mânjesc numele, am venit să joc un joc cinstit și nu ca să fiu denigrată, să fiu redusă la un escroc", a mărturisit Lia Roberts. 

A anunțat, în direct, la Antena 1, că se retrage din cursa electorală. S-a retras în 23 octombrie 2004, cu șapte zile înaintea lui Theodor Stolojan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel