Prima conferință de presă a lui Mihail Hodorkovski

Screen Shot 2013-12-22 at 2.22.55 PM
Screen Shot 2013-12-22 at 2.22.55 PM

Fostul magnat petrolier rus Mihail Hodorkovski, care a fost eliberat acum două zile din detenţie, fiind graţiat de Vladimir Putin, a susținut o conferință de presă la Berlin.

“Vă mulţumesc celor care sunteţi aici astăzi pentru că arătaţi un interes pentru mine şi pentru ţara mea. Eliberarea mea se datorează şi eforturilor mass-media, pe care le reprezentaţi chiar unii dintre voi.

Nu mă voi intoarce în Rusia decât dacă, în caz de nevoie, aș putea părăsi această țară. Nu vreau să fiu văzut ca un simbol al unei anumite situații. Nu pot să ignor faptul că mai există oameni închiși, dar din păcate nu pot să vă dau mai multe detalii. Știu că mulți vor să afle ce vreau să fac în viitor, dar nu știu ce voi face. Acum 36 de ore mi-am redobândit libertatea.

Nu am putut să îmi fac planuri de viitor. A fost prea puțin timp pentru așa ceva. Lucrul cel mai important pentru orice fost deținut este speranța că până la urmă nu trebuie să treci prin tot ce mi s-a întâmplat mie. Voi vorbi cu toți prietenii și cu toate cunoștințele mele despre acest lucru", a spus Mihail Hodorkovski, conform Antena 3.

Mihail Hodorkovski susține că a fost închis în baza unor acuzații false de înșelăciune și evaziune fiscală. Fostul magnat se consideră a fi fost un deținut politic și dorește ca nimeni să nu mai treacă printr-o astfel de experiență. Mihail Hodorkovski a subliniat că va lucra cu diferite ONG-uri pentru ca oamenii să nu mai treacă prin ce a trecut el în Rusia.

Președintele Vladimir Putin l-a grațiat pe cel mai celebru condamnat al Rusiei, magnatul Mihail Hodorkovski. La câteva ore de la semnarea decretului de către liderul de la Kremlin, miliardarul a părăsit închisoarea din nordul regiunii Karelia.

Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel