Prima casă, maxim ISTORIC. Solicitări URIAȘE

1000 de apartamente ar putea fi reabilitate termic
1000 de apartamente ar putea fi reabilitate termic

Programul 'Prima Casă' a atins un maxim istoric al solicitărilor de garantare, fiind înregistrate zilnic peste 600 de noi solicitări, informează joi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). 

În acest context, reprezentanţii Fondului au decis să adopte unele măsuri suplimentare pentru accelerarea procesul de analiză, precum extinderea programului normal de lucru al echipelor operationale, menţinerea programului normal de lucru în perioada minivacanţei din perioada 1-5 iunie 2017 şi suplimentarea numărului de angajaţi în funcţie de nevoile etapelor procesului de analiză. 

'Ne luăm angajamentul de a derula în continuare cu profesionalism programul Prima Casă, astfel ca principalele sale avantaje - gradul mare de accesibilitate şi simplitatea procedurilor de acordare - să rămână în continuare trăsăturile definitorii, care au făcut din Prima Casă un program atât de apreciat şi de iubit de români', a declarat Dumitru Nancu, preşedinte, director general FNGCIMM. 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. 

Garanţia FNGCIMM  este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator. 

FNGCIMM  colaborează cu  30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci. 

FNGCIMM asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 4 sucursale, 5 reprezentanţe şi 3 filiale. În baza apartenenţei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association - asociaţie ce reuneşte peste 40 de fonduri de garantare şi contragarantare din 22 de ţări europene şi Turcia), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel