Prima Casă 2018. 5% din fonduri, epuizate în două săptămâni

Programul de credite Prima Casă și-a epuizat 5% din plafonul alocat în acest an, în doar două săptămâni de la aprobarea fondurilor.

„În avanpremieră vă pot spune că programul a fost demarat pe data de 15 februarie şi am epuizat până acum deja 5% din plafonul pe 2018. De pe 15 februarie, primim cam 60-70 de dosare Prima Casă pe zi“, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri la forumul "Piaţa imobiliară: tendinţe şi obiective pentru 2018".

De asemenea, Alexandru Petrescu a declarat că timpul de prelucrare a unui dosar a scăzut în medie la cinci zile, de la 21 de zile anul trecut.

Plafon mai mic, dobânzi mai mici pentru construcția de case

Cele două miliarde de lei alocate în acest an au fost împărţite la 15 bănci participante, după noi reguli.

Plafonul de garanţii aprobat de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017. O altă noutate cu care vine programul în acest an este reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,5% la 2% pentru construcţia de locuinţe. Executivul a redus deja marja de dobândă încă din 2016 pentru achiziţia de locuinţe, care este tot la 2%. Astfel, dobânzile creditelor Prima Casă sunt formate acum din dobânda ROBOR cu scadenţă la trei luni, care astăzi este de 2,09%, şi o marjă de 2%. 

În programul Prima Casă 2018, băncile participante sunt: Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania şi Unicredit Bank.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel