Decizie la Camera Deputaţilor. Cine poate reprezenta pacientul

Florin Răvdan / 26 iun 2019 / 13:48 Salveaza PDF Comentarii

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, propunerea legislativă pentru completarea legii drepturilor pacientului 46/2003, în sensul definirii reprezentantului legal al pacientului, care poate fi şi o persoană cu vârsta de minim 18 ani împliniţi pe care pacientul o desemnează în acest scop prin declaraţie autentificată în faţa notarului.

Actul normativ prevede completarea art.1 din Legea 46/2003, în sensul definirii reprezentantului legal al pacientului ca fiind soţul/soţia, părinţii sau celelalte rude, până la gradul al IV-lea, precum şi orice persoană cu vârsta de minim 18 ani împliniţi pe care pacientul o desemnează în acest scop prin declaraţie autentificată în faţa notarului, care se înregistrează în Registrul Naţional Notarial de Evidenţă a Procurorilor şi a Revocării acestora.

Iniţiatorul propunerii, deputatul PSD Diana Tuşa, susţine că din datele existente rezultă că aproape 10% din populaţia României trăieşte în uniune consensuală/concubinaj.

'Pentru a preîntâmpina şi a găsi soluţii pentru situaţii delicate din viaţa de zi cu zi, considerăm că se impune modificarea legii, astfel încât să asigurăm claritate şi aplicabilitate principiilor de bază care au fundamentat normele legale în vigoare', a motivat ea. Camera Deputaţilor este for legislativ decizional. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28