EXCLUSIV  Prișcă: M-a surprins Meleșcanu. Derapajele pot afecta relația cu SUA

Deputatul PNL Răzvan Prișcă a declarat la DCNews că a fost surprins de reacția ministrului Teodor Meleșcanu cu privire la răspunsul pe care l-a dat în privința lui George Maior.

Liberalul Răzvan Prișcă a declarat că a fost surprins de răspunsul ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu când a fost întrebat dacă este necesară retragerea lui George Maior de la Ambasada României în SUA după ce s-a descoperit că a fost semnatarul protocolului SRI-Parchetul General-ÎCCJ. Mai mult, deputatul susține că derapajele din ultima vreme de la MAE ar putea afecta relația României cu SUA. 

 "Ăsta este job-ul lui MAE"

Chiar dacă președintele numește ambasadorul, Ministerul Afacerilor Externe este cel care exercită controlul de facto asupra ambasadorilor. M-a surprins ministrul Meleșcanu care, întrebat fiind de presă dacă vede necesar ca domnul Maior să răspundă la niște întrebări, el a spus cu subiect și predicat 'Marior de la SRI nu este Maior ambasadorul și nu ne interesează treaba asta'. Nu e din grup de anchetă parlamentară, dar este e din grup de anchetă diplomatică. Ăsta este job-ul lui MAE. Din ceea ce avem până acum,  derapajele pe care le avem până acum, multe din ele neprobate, dar multe din ele plauzibile, pot să afecteze relația României cu partenerul strategic și pot să afecteze credibilitatea ambasadorului acolo. Eu sunt convins că partenerul strategic, că Statele Unite ale Americii știu foarte bine ce înseamnă respectarea drepturilor fundamentale ale omului și știu ce înseamnă independența justiției", a declarat Răzvan Prișcă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel