Urmărește emisiunea live


Prezidenţiale 2024. Stroe (PNL): Ciucă corespunde profilului unui candidat; un om educat, moral

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că foarte probabil Nicolae Ciucă va fi candidatul partidului la prezidențiale.

 

„PNL va susţine pentru funcţia de preşedinte un lider puternic, un lider care va uni, nu unul care să dezbine, va susţine acolo un om educat moral, un om educat şi o figură care trebuie să se ridice peste stânga, dreapta, centru, trebuie să fie un om pentru toţi românii”, a declarat Ionuț Stroe, la Prima News.

Întrebat dacă premierul Nicolae Ciucă ar putea candida din partea PNL, Ionuţ Stroe a răspuns: ”Da, foarte probabil, corespunde profilului descris”.

Referitor la modalitatea desemnării unui candidat, Stroe a precizat că nu s-a decis nimic.

Despre o candidatură comună PSD-PNL, purtătorul de cuvânt al liberalilor a declarat:  ”Mereu am construit candidaturi, nu se pune problema în acest moment de candidaturi comune”.

Ce se va întâmpla cu rotativa?

În ceea ce privește rotativa de anul acesta, Stroe a declarat:

”Dorim respectarea acestui protocol care înseamnă stabilitate. Noi, în momentul de faţă ne dorim stabilitate, guvernare şi eficienţă administrativă. Dacă am început cu 4 luni înainte de a se întâmpla acest eveniment să deschidem discuţii sau dialog public care ar putea genera dificultăţi în relaţia între parteneri cred că ne abatem foarte mult de la misiunea pe care ne-am asumat-o şi am putea bulversa funcţionarea coaliţiei”, a declarat Ionuţ Stroe.

El l-a atacat, subtil, și pe președintele PSD, Marcel Ciolacu: „în zadar încearcă unii să lanseze tot felul de mesaje alimentate şi de presă, în a renegocia portofoliile, în a schimba protocolul, în a avea continuitate pentru unii sau alţii”.

”Dincolo de aceste tentaţii ale unora pentru funcţii, trebuie să reamintim faptul că acest protocol a fost semnat pentru a aduce stabilitate şi renegocierea lui cu patru luni înainte în dispute politice şi fel de fel de discuţii ar putea să afecteze stabilitatea. Noi ne-am pronunţat clar pentru respectarea în totalitate a protocolului, lucru firesc, normal, asumat, partidele sunt pregătite să facă acest pas (...) se schimbă într-adevăr premierul, se schimbă nişte ministere dar nu întreaga guvernare. (...) Împreună, în continuare în coaliţie rămânem să guvernăm, avem o agendă extrem de importantă, există după mai 2023 o guvernare PNL- PSD-UDMR , deci coaliţia este singura constată pe care o avem”, a spus Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel