EXCLUSIV  Prezidențiale 2024. Răsturnare de situație cu Drulă și USR / video

Cătălin Drulă este noul președinte interimar al USR.

Jurnalista Diana Tache spunea că varianta discutată de mulți era ca, în 2024, la alegerile prezidențiale, USR să meargă pe mâna lui Cătălin Drulă. Acum pare că avem o răsturnare de situație.

„Varianta care se desprindea pentru alegerile din 2024, din partea USR, era Cătălin Drulă. Dar este „terminat” pentru că fiind interimar la conducerea USR, va fi forjat suficient de mult, astfel încât în 2024 să nu mai conteze. De asemenea, probabil că anul acesta se va forța congres”, a zis Diana Tache la DC News și DC News, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră”.

„Sursele noastre spun că este posibil ca viitorul președinte al USR-PLUS să fie domnul Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloș, actual europarlamentar. Este din aripa Cioloș”, a subliniat Diana Tache.

VEZI ȘI: Cătălin Drulă ar fi un candidat "foarte bun" pentru funcţia de preşedinte al USR, a afirmat miercuri Dan Barna, vicepreşedinte al formaţiunii



Precizarea a fost făcută într-o conferinţă de presă, la Parlament, Dan Barna fiind întrebat dacă Drulă, în prezent preşedinte interimar al USR, ar trebui să candideze la următorul congres pentru a obţine şefia partidului.

"Eu cred că ar fi un candidat foarte bun", a răspuns Dan Barna.

Potrivit acestuia, este "regretabil" faptul că Dacian Cioloş şi-a dat demisia de la şefia USR.

"Avem un statut foarte clar, avem un preşedinte interimar, îl susţinem cu toţii. Cătălin Drulă duce partidul mai departe în momentul acesta. Fiecare, în momentul în care primeşte o încredere din partea colegilor, trebuie să o ducă mai departe sau să facă un pas în spate. Asta s-a întâmplat. E regretabil. Nu aveam nevoie de situaţia asta", a precizat el.

VEZI ȘI: USR va face opoziţie "pe tot terenul", a declarat, marţi, preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, care a susţinut că actuala coaliţie de guvernare a avut "prea multe luni de miere"



"USR va face opoziţie pe tot terenul şi, imediat cum situaţia epidemiologică o va permite, ne veţi vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziţie, propunem politici publice reformiste şi pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte şi altele despre care vom vorbi în perioada următoare sunt în pregătire. Vom munci uniţi ca să oferim României alternativa pe care o merită. Zilele confortului în această coaliţie disfuncţională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere şi s-a văzut că PNL şi PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliţia contra firii are zilele numărate", a afirmat Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că USR va alcătui pentru fiecare minister şi agenţie o echipă de monitorizare, pregătită să gestioneze activitatea respectivei instituţii în cazul în care partidul va reveni la guvernare.

"USR va face opoziţie pe bune. Vom lupta cu un sistem care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea ţării. Vom arăta unde se risipeşte resursa bugetară şi vom veni cu soluţii concrete pentru a acoperi aceste găuri negre", a transmis preşedintele interimar al USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel