EXCLUSIV  Prezidențiale 2024. Diaconescu (PMP), prima reacție după anunțarea candidaturii. Rădulescu: Trebuie să înceapă campania!

Foto: Facebook Cristian Diaconescu
Foto: Facebook Cristian Diaconescu

Adrian Rădulescu și Cristian Diaconescu au vorbit pentru DC News după ce, duminică, 7 martie, acesta din urmă a fost ales în funcția de președinte al PMP și totodată, desemnat candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024. 

Duminică, 7 martie, Cristian Diaconescu a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), în cadrul Congresului formaţiunii desfăşurat la Sinaia. Cristian Diaconescu a și fost desemnat, tot astăzi, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

El a fost singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă, moţiunea condusă de acesta intitulându-se „România respectată”.

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a declarat pentru DC News că „am fost printre participanții de la acest Congres. A fost ales președinte al partidului domnul Cristian Diaconescu, fostul prim-vicepreședinte. După alegerea dumnealui, a avut loc prima ședința a CEN-ului, cu un singur punct la ordinea de zi: nominalizarea domnului Cristian Diaconescu pentru funcția de președinte al României. S-a votat în unanimitate și, începând de astăzi, trebuie să înceapă cu campania! Așa face un președinte!”. 

Cristian Diaconescu, reacție „la cald” după aflarea veștii 

Candidatul PMP la prezidențialele din 2024, Cristian Diaconescu, a spus pentru DC News că „Este extrem de interesant și este o provocare, fiind vorba de un partid care a venit dintr-o fundație, fundație pe care am înființat-o în 2013. Așa că, din punctul meu de vedere, etiologia politică este clară. În al doilea rând, îi văd pe colegi determinați să reclădească și să repornească proiectul politic. Complicat, după alegerile din Parlamentul românesc, dar nu imposibil!”.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, după ce anterior, la alegerile europarlamentare şi locale, a obţinut rezultate considerate mulţumitoare.  

Întrebat despre ce plănuiește să facă în continuare, Cristian Diaconescu ne-a spus că „Planul, ca orice reorganizare, este o chestiune de activitate și muncă internă.”

Totodată, Cristian Diaconescu a afirmat că „Este o discuție de proiect pentru că o mare parte dintre cei pe care mi i-am asumat pe moțiune sunt oameni cu experiență profesională și intituțională, cunoscuți public pe zonele tehnice pe care performează și am mare încredere că putem discuta pe proiecte în ceea ce privește activitatea unui partid.”

Cristian Diaconescu a subliniat că „o să cooperez cu Eugen Tomac și din acestă perspectivă, aici nu vor fi competiții fără sens conform obișnuinței politice românești.”

„Sper că va fi în regulă! Atunci când din partea PMP se va spune „Nu” la un anume tip de atitudine politică, va exista întotdeauna și varianta propusă pozitivă pe care, din evaluările noastră, am fi gata s-o promovăm.”, a mai spus Cristian Diaconescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel