Prezidenţiale 2019. Guvernul a alocat încă 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor în străinătate

Guvernul a aprobat luni alocarea sumei de 48,05 milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în străinătate, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 'La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MAE cu 48,05 milioane de lei.

Sunt necesare aceste sume pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru preşedintele României în străinătate. Potrivit Legii 148/2019, au fost schimbate condiţiile pentru organizarea secţiilor de votare din străinătate. Va avea loc votul pe parcursul a trei zile, pentru fiecare tur, numărul membrilor în secţiile de votare a fost majorat la 9 sau la 15 în anumite cazuri, s-a introdus obligativitatea monitorizării video a secţiilor de votare.

Aşadar, la momentul în care a fost creionat bugetul de stat şi MAE a primit sumele pentru acest an nu erau prevăzute şi sumele necesare pentru schimbările intervenite ulterior în legislaţie. MAE a anunţat deja că preconizează organizarea a peste 800 de secţii de votare în străinătate în acest an ', a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel