Prezidențiale. Ghiță, scenariu: Macovei, favorita lui Coldea. Cristoiu: Mă uimiți

Monica Macovei
Monica Macovei

Sebastian Ghiță a vorbit în interviul acordat lui Ion Cristoiu despre alegerile prezidențiale din 2014.

Întrebat dacă Florian Coldea pariase încă de la început pe Klaus Iohannis, Sebastian Ghiță a răspuns: „Există și alte teorii. Eu tind să cred că și Monica Macovei era una din favoritele lui Coldea”.

„Hai să ne gândim ce s-a întâmplat dacă Ponta ieșea evident pe primul loc pe primul tur, Iohannis era pe 2 și Macovei pe locul 3 în fața Elenei Udrea și a lui Tăriceanu. Gândiți-vă dacă nu cumva Horia Georgescu de la ANI și ANI nu-i spuneau lui Iohannis „ești incompatibil cu casele alea, asta este legea, pleacă la plimbare, candidează Ponta cu Macovei”. Iar prietenul nostru, fostul președinte domnul Băsescu s-a gândit că dacă iese Nuți pe 3, „mă declar eu premier al dreptei cu Nuți președinte, o să câștige dreapta și îl dăm pe Ponta la o parte”. 

Nu departe de adevăr au fost aceste teorii. Dacă Elena Udrea ar fi ieșit pe 3, Băsesu ar fi tăbărât pe Coldea să-l zboare pe Iohannis. Serviciul și Maior și Coldea și acum Hellvig, putem să-i blamăm să nu ne convină, dar și împreună cu cei de la SIE și cu alte instituții sunt de multe ori puși în fața unor situații de către președinți, premieri, șefi de partide,  pe care noi nu le cunoaștem. De multe ori Maior sau Coldea s-au descurcat bine și au făcut eforturi mari în fața lui Traian Băsescu. A avut și președintele situații și situații. Gestionarea sfârșitului de mandat al lui Băsescu a fost o provocare uriașă”, a precizat Ghiță.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel