Prezidențiale, candidat PNL. SURPRIZĂ pentru funcția de premier. Contracandidat pentru Orban

Ludovic Orban a cerut introducerea pe ordinea de zi a ședinței de azi a unui nou punct.

Astfel, PNL va vota candidatul la prezidențiale. Nicio surpriză, acesta va fi actualul președinte Klaus Iohannis. Iohannis va fi susținut pentru un nou mandat la prezidențiale din partea PNL.

Pentru funcția de premier condidatul PNL va fi președintele formațiunii, Ludovic Orban. Cele două propuneri vor fi votate de către liderii PNL, informează Antena 3, însă șansele să nu fie votate sunt aproape de zero.

Totodată, Raluca Turcan a declarat că PNL dorește să depună o nouă moțiune de cenzură împotriva PSD. Mai mult, în ceea ce privește guvernarea, Raluca Turcan e exclus o alianță  a PNL-ului cu USR sau cu PMP. 

Surpriza vine din partea lui Viorel Cataramă care s-a înscris pentru a candida împotriva lui Orban pentru o posibilă funcție de premier al PNL.

Consiliul Naţional al PNL şi-a deschis duminică lucrările la Palatul Parlamentului cu introducerea pe ordinea de zi a două noi puncte faţă de cele anunţate, validarea ca propunere pentru funcţia de prim-ministru a liderului liberalilor, Ludovic Orban, şi a celei de candidat la funcţia de preşedinte al României, pentru alegerile din 2019, a lui Klaus Iohannis.

Cele două propuneri urmează să fie supuse votului secret al delegaţilor la reuniune. Propunerea pentru funcţia de premier a fost făcută de prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, iar cea pentru susţinerea drept candidat al liberalilor la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis, de liderul liberalilor, Ludovic Orban. La Consiliul Naţional al PNL participă 785 de delegaţi din 1.000 de delegaţi convocaţi.

Astfel, în CN, Viorel Cataramă a obținut un număr de 213 de voturi, adică 27%.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel