Prezidențiale 2019, candidat PSD. Chirieac: ”Proabil va fi Liviu Dragnea. Acum înțeleg...”. Ce se întâmplă cu dosarele DNA

Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a vorbit despre organizarea unui congres PSD în urma căruia partidul trebuie să aleagă un candidat pentru alegerile prezidențiale din 2019. Bogdan Chirieac a comentat informația apărută în presă.

Analistul politic consideră că decizia de a alege un contracandidat pentru Klaus Iohannis, cu doi ani înainte de alegeri, este una corectă. Bogdan Chirieac crede că deși PSD nu va câștiga președinția în 2019, partidul va ajunge cu certitudine în turul 2. El a avansat și un posibil candidat, acesta fiind Liviu Dragnea, liderul partidului.

”Eu cred că este corect și fair-play din partea PSD să-și anunțe cu doi ani înainte candidatul la președinție. Mi se pare un lucru bun.

Nu știu dacă PSD va obține președinția României în 2019, dar cu siguranță PSD va intra în turul 2. Mi se pare în regulă și chiar merită salutată deschiderea PSD-ului față de electoratul din România. Vor veni cu un candidat la președinție.

Probabil candidatul la președinție va fi domnul Liviu Dragnea. Acum înțeleg și atacurile furibunde dintr-o parte a presei la adresa sa. Probabil că ideea cu Congresul și candidatul la președinție exista de multă vreme și ajunsese deja în atenția statului paralel”, a explicat Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul politic a comentat și dosarul Tel Drum în care este anchetat liderul PSD, arătând faptul că atât Traian Băsescu cât și Klaus Iohannis au avut dosare sau procese deschise în momentul în care au candidat. Ele au dispărut imediat, lucru care s-ar întâmpla și în cazul unei victorii a lui Dragnea.

„Și în 2004, domnul Traian Băsescu avea faimosul dosar Flota. El a fost închis a doua zi după ce a fost numit președinte. În 2014, actualul președinte Klaus Iohannis avea și el în instanță un proces de incompatibilitate. Nu s-a mai întâmplat nimic, a fost închis imediat. În 2019, Liviu Dragnea va candida probabil la președinție tot cu dosare penale. Dacă va câștiga președinția în 2020 toate aceste dosare se vor închide ca și cum nu ar fi fost”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel