Prezidențiabilul Antonescu, vizită surpriză la sosirea în SUA

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Crin Antonescu a efectuat luni o vizită la Departamentul de stat al SUA, acolo unde s-a întâlnit cu asistentul adjunct al secretarului de stat american, Hoyt Yee, cu care a avut o întrevedere și luna trecută, la ambasada SUA de la București, spun surse citate de caleaeuropeana.ro.

Președintele liberalilor a confirmat pe Twitter întrevederea cu Hoy Yee și a postat o poză împreună cu oficialul american.

Crin Antonescu a apreciat în cadrul discuțiilor creșterea prezenței militare americane în România și în Estul Europei, pe care, în contextul crizei din Ucraina, a perceput-o ca pe o dovadă a solidarității SUA față de aliații din zonă. "Vremea sferelor de influență a trecut în Europa," a subliniat liderul liberal, care a mai adăugat că țările democratice trebuie să-și unească eforturile pentru a opri destabilizarea Ucrainei.

Ambele părți au susținut creșterea bugetelor apărării în Europa, Crin Antonescu arătând că se numără printre cei care înțeleg nevoia creșterii bugetului MApN la nivelul a 2% din PIB, în următorii doi ani.

În ce privește parcursul european al Republicii Moldova, cei doi oficiali au respins ca inacceptabile orice presiuni politice sau economice din partea Federației Ruse.

Crin Antonescu a declarat că politica externă a României trebuie să se bazeze pe parteneriatul strategic dintre România și SUA, apartenența la NATO și UE. Recunoscând că statul de drept puternic generează mediul încurajator pentru investițiile străine, liderul liberal a subliniat necesitatea dinamizării cooperării în plan economic. În acest sens, politicienii trebuie să susțină existența unor instituții performante și independente, mai ales în înfăptuirea Justiției.

Citește și: Antonescu pleacă în SUA, prin American Jewish Committee

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel