Prezența la vot. Chirieac: Ce vom măsura la capătul acestui referendum

Descriere foto:

Informația momentului, prezența la vot sâmbătă dimineața, a fost comentată de analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România tv.

”Evident, prezența la vot este mică, dar să nu uităm că sunt două zile (pentru referendum - n.r.) și este implicată biserica. Până la urmă, vom măsura la capătul acestui referendum și influența bisericii în România. Și nu vorbim doar de biserica majoritară, Biserica Ortodoxă, ci de toate confesiunile religiei creștine care s-au implicat în aceeași direcție. Și catolici, și protestanți. Deci vom vedea, per total, care este influența bisericii aici, în timp. Eu cred că se va atinge cvorumul”, a susținut analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi și: BEC prezență vot REFERENDUM ora 11:30 - OFICIALPână la ora 10,00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 0,97% dintre alegători, a anunţat sâmbătă Biroul Electoral Central.

În mediul urban au votat 100.860 de persoane, iar în mediul rural - 77.081.

Potrivit BEC, în Bucureşti au votat 0,85% dintre alegători.

În sectorul 1 s-au prezentat la urne 0,93% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale, în sectorul 2 - 0,86%, în sectorul 3 - 0,71%, în sectorul 4 - 0,89%, în sectorul 5 - 0,75% şi în sectorul 6 - 0,99%.

O prezenţă mai numeroasă la vot, până la ora 10,00, s-a înregistrat în judeţele: Bihor, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Olt, Mehedinţi şi Neamţ.

Judeţele în care s-a înregistrat o prezenţă redusă la vot sunt: Harghita, Covasna, Satu Mare, Mureş, Maramureş şi Sibiu.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25