Previziunile lui Cîțu, CONFIRMATE de INS. Cât a SCĂZUT inflația

Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat previziunile ministrului Florin Cîțu, în ceea ce privește inflația. 

După ce ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a estimat recent că inflaţia va coborî sub 2% în acest an, noile date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) confirmă acest lucru. 

Astfel, rata anuală a inflaţiei a coborât în luna mai a acestui an la 2,3% de la 2,7% în aprilie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,25%, serviciile cu 2,6%, iar mărfurile nealimentare cu 0,15%, transmite INS.

Banca Naţională a României a redus prognoza de inflaţie



Preţurile de consum în luna mai 2020, comparativ cu aprilie, au urcat cu 0,05%, iar faţă de decembrie 2019 avansul a fost de 1,47%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 1,8%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (iunie 2019 - mai 2020) faţă de precedentele 12 luni (iunie 2018 - mai 2019), calculată pe baza IPC, este 3,4%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 3,3%.

Banca Naţională a României a redus prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an la 2,8%, de la 3% anterior, citează Agerpres.  

Mesajul lui Cîțu după datele INS

„Rata inflației de 2.3% în mai 2020 față de 4% în decembrie 2019. PSD a anunțat pe țoață perioada stării de urgență "explozia prețurilor". Am spus în tot acest timp că rata inflației vă scădea și am avut dreptate. În guvernarea PNL puterea de cumpărare a romanilor a crescut în fiecare lună. Tot ce am spus s-a întâmplat. Nimic din ce a spus PSD nu s-a adeverit. PNL a guvernat bine în această perioadă iar acum se văd și rezultatele în economie. Nu ne oprim. Vom continua cu măsuri benefice pentru TOȚI romanii!”, a scris Florin Cîțu pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel