PREVIZIUNI șoc pentru economia mondială 2019. Ce știri rele ne așteaptă

previziuni 2019
previziuni 2019

Pentru 2019, analiștii cu expertiză în tranzacționare multi-active și investiții de la Saxo Bank au elaborat mai multe scenarii care ar putea agita economia globală.

Erupția solară, preluarea de către Apple a Teslei, recesiunea Germaniei... Ce știri rele așteaptă economia globală în 2019? Chiar înainte de a începe, banca daneză de investiții Saxo Bank a analizat câteva scenarii care ar putea schimba jocul pentru investitorii lor. 

Vorbim despre riscuri puțin probabile, care sunt încă subevaluate, și care ar putea schimba radical perspectivele de investiții și economia în următoarele 12 - 24 luni, dacă vor ajunge să se realizeze.

Uniunea Europeană

În 2019, nivelul nesustenabil al datoriei publice, creșterea populismului, o creștere a ratelor dobânzilor la Banca Centrală Europeană și o scădere a lichidității au redeschis dezbaterea europeană cu privire la modul de pregătire pentru o nouă criză", spune Saxo Bank. Băncile europene se vor ”slăbi” una câte una. Măsurile BCE nu sunt suficiente pentru a se reface.

Pentru a nu vedea colapsul Uniunii Europene, s-ar putea hotărî anularea datoriei publice. Sunt vizate țările îndatorate mai mult de 50% din PIB. Italia, Spania, Franţa, Portugalia şi Belgia sunt considerate de către Comisia Europeană ca având "riscuri ridicate pentru sustenabilitatea pe termen mediu" în ceea ce priveşte ambii indicatori folosiţi pentru a evalua riscurile.

Ideea nu este nouă. Ștergerea datoriilor naționale a fost o practică populară, în special în perioada interbelică. În programul său prezidențial, Jean-Luc Mélenchon a prevăzut o posibilă "anulare parțială" a datoriei franceze.

Dar ștergerea datoriilor nu este atât de benefică așa cum pare. Aceasta încurajează plecarea investitorilor străini.

Apple cumpără Tesla

Apple vrea să intre și pe alte piețe, iar următorul pas este automobilul, deoarece mașinile devin tot mai conectate digital. În acest context, ce este mai logic să facă decât să cumpere Tesla? Apple achiziționează compania la un preț de 520 de dolari pe acțiune, cu 100 dolari mai mult decât prețul anunțat de Elon Musk în această vară într-un tweet (foarte real acesta), menționând o "finanțare sigură".

Trump îl demite pe șeful Fed (Banca centrală a SUA)

Preşedintele Donald Trump a acuzat Banca Centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) că ea este singura problemă a economiei americane. Reacţia a venit la câteva zile după ce această instituţie a ridicat rata directoare a dobânzii şi a revizuit în scădere previziunile de creştere economică pentru anii 2018 şi 2019. Așadar, specialiștii Saxo Bank spun că Trump îl va sacrifica pe preşedintele Fed, Jerome Powell.

Germania intră în recesiune

Germania va avea probleme în 2019. Industria auto germană ar fi trebuit să fie o forță a creșterii economice. În 2018, a reușit să vândă doar cu 2% mai mult decât în 2017 și cu mult mai puțin față de ratele de creștere anuale de 5-10% din anii 2000 și după aceea.

2019 va reprezenta vârful sentimentului anti-globalizare, iar atenția se va concentra exclusiv pe costuri, piețe locale și producție, pe utilizarea viitoare a volumelor mari de date și pe reducerea amprentei de poluare - exact opusul tendințelor care au adus beneficii Germaniei din anii 80 încoace. Prin urmare, probabil recesiunea se va instala începând chiar din trimestrul trei al anului 2019.

Explozie solară

Explozia solară din clasa X creează haos și generează pagube de 2.000 miliarde de dolari. O furtună solară lovește emisfera vestică, doborând o parte importantă din sateliți. Se va declanșa un haos pentru logistica și mijloacele de călătorie aeriene și de suprafață care depind de GPS și pentru infrastructura de curent electric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel