Prețurile polițelor RCA, după falimentul City Insurance. Câți bani vor scoate din buzunare șoferii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

După falimentul City Insurance, prețurile polițelor RCA au explodat. Iată cum arată piața.

Preţurile poliţelor pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) au înregistrat creşteri în ultima perioadă, retragerea autorizaţiei şi declanşarea falimentului City Insurance fiind cauza principală care a produs un şoc pe piaţă, scrie ZF. Astfel, nivelul pre­ţurilor a depăşit 1.000 de lei la ma­joritatea asigurătorilor care practică RCA, ajungând la dublare sau triplare în ultima lună, scrie Mediafax.

În prezent, Euroins, care a rămas cel mai mare asigurător RCA, după re­tra­gerea autorizaţiei de funcţio­nare a City Insurance, a ajuns la un tarif la poliţa RCA de peste 1.048 lei, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă în­tre 25 şi 30 de ani, la o clasă de bonus-malus B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism mar­ca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină.

Preţul unei poliţe RCA pentru ace­eaşi maşină şi persoană la Euroins era de 590 de lei în urmă cu câteva săptămâni. Impactul pe care şoferii îl simt în continuare este o trecere de la cel puţin trei variante de preţuri la RCA sub 600 lei pe o perioadă de 6 luni, la peste 1.000 lei în mai puţin de o lună. Preţul maxim RCA este dublu faţă de preţul minim RCA la poliţele pe 12 luni şi aproape triplu la poliţele pe 6 luni.

Dosarul City Insurance

Parchetul General a trimis dosarul City Insurance la DIICOT, potrivit unor suse judiciare, transmite Mediafax. Sursele citate au precizat că dosarul vizează fapte de delapidare și spălare de bani. DIICOT va reuni cauza cu ancheta privind constituirea unui grup infracțional organizat.

Reamintim că, în 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au ridicat mai multe obiecte și înscrisuri de la sediul ”City Insurance SA”. Conform unui comunicat de atunci al Parchetului, acțiunea era realizată în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, bancrută frauduloasă, spălare de bani, fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uzul de fals.

”Precizăm că ridicarea de obiecte și înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, și uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal.Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a comunicat oficial Parchetul General. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel