EXCLUSIV  Prețurile bubuie. Daniel Zamfir, întrebări pentru premierul Cîțu și ministrul Popescu / Video

Foto: Facebook Daniel Zamfir, arhivă
Foto: Facebook Daniel Zamfir, arhivă

Daniel Zamfir, vicepreşedintele Comisiei Economice, Industrii și Servicii din Senat, a adresat două întrebări pentru premierul Florin Cîțu și ministrul Energiei, Virgil Popescu, în cadrul dezbaterii de joi, 23 septembrie, de la DC News TV.

'Din toate informațiile de până acum, știu ce se întâmplă în sistemul energetic și chiar avem o problemă. Cei care conduc destinele țării vreau să ne lămurească de ce am ajuns în această situație, cel puțin în ultimele luni.', a spus Daniel Zamfir, vicepreşedintele Comisiei Economice, Industrii și Servicii din Senat, înainte de a adresa întrebările. 

'Întrebarea pe care vreau să o adresez primului-ministru, cel care conduce, și ulterior ministrului Energiei: De ce au scos din producția de energie electrică 1.400 de MW?', a fost prima întrebare a lui Daniel Zamfir. 

În continuare, vicepreşedintele Comisiei Economice, Industrii și Servicii din Senat a declarat că 'sigur, am închis combinatul de la Mintia pentru că... nu știu de ce. Dar îl închidem și nu punem nimic în loc? Asta e problema majoră. Când decis să închid o capacitate de producție fără să pun nimic în loc, e bine ce fac?!'.

De asemenea, Daniel Zamfir a spus, legat de capacitățile de producție, că ar vrea să-l întrebe pe Virgil Popescu ce a putut să pună în funcțiune în ultimii doi ani. 'Este de doi ani ministrul Energiei!', a adăugat Zamfir.

'Avem acel fond de 10 milioane de euro. Este oprită o investiție foarte importantă de la Iernut, unde o centrală pe gaze este executată în proporție de 85%. De doi ani nu se întâmplă nimic acolo... Faptul că ministerul Energiei - are de fapt Romgazul, care derulează această investiție, s-a poticnit atunci când mai era foarte puțin să dea în funcțiune centrala... Nu a găsit soluții ca în doi ani să o pună în funcție! E o greșeală enormă!', a mai afirmat Daniel Zamfir la DC News TV. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online 'Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale', eveniment organizat de trustul DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro.

Plafonare versus compensare. Soluția pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel