Prețuri mai mari la mâncare, rate mai mari, servicii mai scumpe. Alex Coita (PSL): Țeapă!

Alex Coita / Foto Facebook
Alex Coita / Foto Facebook

Alex Coita, co-preşedintele Platformei Social Liberale, a transmis un mesaj vehement după ce euro a atins un nou record istoric în raport cu leul.

„Euro la maxim istoric: PSL cere clasei politice să oprească circul care sapă pe zi ce trece mai mult la temelia bunăstării românilor. Este momentul unui nou proiect de țară. Pe zi ce trece, incompetența și nepăsarea actualei clase politice devin din ce în ce mai evidente și dureroase pentru români: euro a atins azi un nou record istoric în raport cu leul, 4,8026!”, și-a început astfel Alex Coita mesajul publicat vineri pe contul de Facebook.

Cu privire la ministrul Florin Cîțu, a spus că acesta „găseşte tot felul de justificări, punând creşterea Euro pe seama fluctuațiilor internaționale, însă realitatea îl contrazice”.

„Care e adevărul? Dacă ne uităm la evoluția euro-dolar pe piața internațională, vedem că euro de fapt scade, nu crește. În acest context, e clar că de fapt leul se prăbușește pentru că piețele financiare și-au pierdut încrederea în cei care ar trebui să guverneze țara. De ce se prăbușește leul? Simplu: din cauza instabilității politice în urma guvernării actuale și a jocurilor de culise si din lipsa oricărei viziuni pentru viitor. Tocmai de aceea, Platforma Social Liberală propune primul proiect de țară din ultimii 15 ani”, a adăugat Alex Coita. 

„Deficitul bugetar a explodat, s-au facut numeroase împrumuturi inutile la dobânzi excesive, educația și sănătatea au suferit lovituri crunte, toate planurile de guvernare sunt măsuri pe termen scurt, concepute pentru a satisface clientela de partid. Din dorința de alegeri anticipate avem și teatrul desemnării guvernului Orban 2, unde majoritatea miniștrilor au primit avize negative și nici PNL nu intenționează să îl voteze. La asemenea instabilități, piața reacționează și leul se prăbușește”, a mai scris Alex Coita, explicând ulterior ce înseamnă pentru români noul minim istoric al leului:

„1. Prețuri mai mari la produsele importate, de consum larg: mâncare, haine, electronice, și multe altele.

2. Rate bancare mai mari pentru românii cu credite în euro.

3. Servicii mai scumpe, precum abonamentele telecom și chiriile, care sunt stabilite în euro.

4. Bani plătiți inutil în viitor de către toți românii - împrumuturile făcute de guvern în euro vor fi mai costisitoare. Reamintim publicului că ministrul de finanțe Cîțu, într-un interviu la Digi24, nu a știut să răspundă la întrebarea "un leu mai slab înseamnă costuri mai mari sau mai mici de împrumut pentru România?".

5. Colectare redusă la buget. Cu prețuri mai mari la importuri, scade consumul. Cu consum mai mic, statul va colecta TVA și accize mai mici, ceea ce este o altă povară pe bugetul statului în viitor. Problemele generate de guvernarea actuală se vor ține lanț.

Ce nu va crește: salariile românilor pe care deseori le exprimăm în euro, dar a căror valoare este stabilită contractual în lei. Țeapă!

Politicienii actuali sărăcesc românii cu bună știință și cu maximă nepăsare. Falsa temă a alegerilor anticipate și teatrul aferent au îngropat nevoile reale ale României. E nevoie urgentă de un plan de țară să pună capăt jocurilor politice de culise.

Platforma Social Liberală propune primul proiect de țară din ultimii 15 ani, proiectul Romania 10 în 10, și invită toți românii să se alăture acestui proiect. Pentru a veni alături de noi, trimite un CV sau o descriere personala la adresa de mail [email protected]”, a conchis Alex Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel