Prețul petrolului a EXPLODAT, după ce două rafinării din Arabia Saudită au fost atacate cu drone

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Prețul petrolului a atins un maxim al ultimelor patru luni. A explodat după atacurile cu drone asupra a două rafinării din Arabia Saudită, care au afectat 5% din producția mondială de petrol. 

Cotația barilului de petrol Brent a crescut cu 19%, ajungând la 71,95 dolari. Cotația petrolului american a crescut cu 15%, la 63,34 de dolari, anunță BBC. 

Donald Trump a autorizat eliberarea în piață de rezerve americane, moment în care valorile au mai scăzut puțin, însă va mai dura săptămâni până câna rafinăriile din Arabia Saudită, atacate cu drone, vor fi din nou funcționale. 

Atacul a fost revendicat de rebelii yemeniți Houthi. Mike Pompeo, secretar american de stat, a susținut că Iranul se află în spatele atacului: ”Iranul a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale. Îndemnăm toate ţările să condamne public şi fără echivoc atacurile Iranului. Statele Unite vor acţiona cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a asigura aprovizionarea pieţelor energetice şi pentru ca Iranul să dea socoteală pentru agresiunea sa”. Însă, Donald Trump a scris, tot pe Twitter, că SUA nu știe cine e răspunzător. 

În urma atacurilor, a fost întreruptă producția a 5,7 milioane de barili de ţiţei, adică 50% din producţia totală a gigantului saudit Aramco, a anunțat ministrul saudit al energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel