EXCLUSIV  Prețul aurului, record istoric. Lucian Isar, despre EFECTE: Niciun beneficiu

Alexandru Ichim / 07 aug 2019 / 14:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Economistul Lucian Isar a reacționat în exclusivitate pentru DCNews după ce BNR a anunțat un nou record istoric pentru prețul aurului. 

”Schimbarea prețului aurului nu are nicio legătură cu România. Are legătură cu prețul dolarului și politica președintelui Trump în perioada de prealegere. Nu ne afectează în niciun fel. Noi avem o rezervă de aur foarte mică, economia noastră nu are nicio legătură cu prețul mondial al aurului. Alte bănci centrale, gen Polonia, au cumpărat aur și au beneficiat de această creștere. Noi nu avem niciun beneficiu. Ne afectează doar dacă se va pune problema schimbării sistemului de tranzacționare sau de raportare mondială la aur. Moneda ancoră pe plan internațional este în continuare dolarul. Dacă se va întâmpla ceva vom afla, momentan nu este cazul”, a precizat economistul Lucian Isar în exclusivitate pentru DCNews
 
Cursul BNR comunicat astăzi vine cu un adevărat șoc. Prețul gramului de aur a depășit 200 de lei, fiind un maxim istoric.
 
Analiștii pun creșterea prețului aurului pe seama războiului valutar, al incertitudinilor legate de evoluția economiei globale și pe seama conflictului comercial dintre SUA și China, aurul reprezentând, în această situație, un refugiu pentru investitori. În plus, băncile centrale din întreaga lume au declanașat o adevărată goană după aur. Băncile centrale au cumpărat în primul semestru 374,1 tone, cea mai mare creștere a rezervelor din cei 19 ani în care World Gold Council înregistrează date.
 
 
 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25