Prețul acordului cu Siemens: RATB va cumpăra tramvaiele produse în propria uzină

Uzina RATB va produce tramvaie Imperio de două milioane de euro. Vehiculele vor fi produse în cadrul unui acord cu Astra Vagoane Arad și Siemens. Pentru a putea beneficia și bucureștenii de tramvaiele de ultimă generație, RATB va trebui să le cumpere după ce le-a produs în propria uzină. Prototipul noului tramvai va fi realizat până la sfârșitul anului.

Regia Autonomă de Transport București a încheiat un acord cadru cu Astra Vagoane Arad și Siemens pentru fabricarea de tramvaie Imperio cu podea joasă, complet coborâtă, informează realitatea.net. Potrivit contractului, Astra Vagoane Arad vine cu banii, iar RATB cu spațiile de producție și forța de muncă. Astfel, Astra se va ocupa de amenajarea spațiilor de la Uzina de Reparații Atelierele Centrale a RATB, de retehnologizarea liniei de producție tramvaie, de proiectarea prototipului, de construcția seriei 0, de producția de serie și de asigurarea serviciilor de întreținere și mentenanță.

Directorul RATB estimează că în zece ani vor fi fabricate cel puțin 300 de unități. Nu se știe însă câte dintre aceste tramvaie vor ajunge efectiv să circule prin București. Asta pentru că, după ce vor fi fabricate în Uzina proprie, RATB va trebui să le cumpere. “RATB le va cumpăra la prețul stabilit, minus cota de profit ce revine Regiei din vânzarea acestora. Noi ne dorim să cumpărăm cât mai multe, dar asta depinde de bugetul local”, a explicat Adrian Criț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel