Preț uriaș pentru o trufă albă. Îți puteai lua un apartament

O trufă albă gigant a fost vândută la o licitaţie din Italia cu 85.000 de euro.

O trufă albă de 850 de grame a fost adjudecată cu 85.000 de euro - 100 euro pe gram - la cea de-a 19-a ediţie a licitaţiei anuale internaţionale desfăşurată duminică în Alba, în apropiere de oraşul italian Torino, relatează AFP. Vânzarea s-a desfăşurat în legătură cu Hong Kong, unde se află cumpărătorul trufei albe, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. 'Preţul acestei trufe excepţionale nu corespunde preţului de piaţă care, în acest an, este în jur de 350 de euro pe 100 de grame', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a evenimentului.

'Preţul obţinut la această licitaţie este explicat de faptul că profitul vânzării este destinat operelor de binefacere, dar şi rarităţii acestei trufe de 850 de grame, deoarece cu cât este mai mare trufa cu atât este mai valoroasă, a precizat ea. De 88 de ani, oraşul Alba din Piemont găzduieşte anual timp de aproape două luni un mare târg dedicat trufelor albe în timpul căruia se derulează licitaţii.

Recolta excelentă în acest an

Trufa albă de Alba, care se recoltează în perioada 21 septembrie - 31 ianuarie, este extrem de faimoasă. 'Ea este caracterizată de o aromă intensă, care aminteşte de întâlniri romantice, păduri, natură... este foarte evocatoare', a explicat pentru AFP preşedintele Centrului naţional pentru studiul trufelor, Antonio Degiacomi. Recolta este excelentă în acest an, atât din punct de vedere al calităţii cât şi al cantităţii, după un sezon dificil înregistrat anul trecut.

'Acest sezon este foarte bun deoarece au fost precipitaţii în iulie şi august şi furtuni, care au constituit o bună aprovizionare cu apă. Iar trufa, după cum se ştie, este o ciupercă hipogenică şi, prin urmare, are nevoie de un sezon de acest tip', a subliniat Degiacomi. Această recoltă bună se reflectă în preţurile în scădere, spre bucuria restaurantelor şi a gurmanzilor. Anul trecut, din cauza secetei care a condus la o diminuare a recoltei, am ajuns la 600-700 de euro pe 100 de grame. În acest an am plecat de la 250, iar acum am ajuns la circa 350 de euro' pentru pepitele care cântăresc în medie 20 de grame, a declarat Degiacom

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel