Presiuni și amenințări. Cezar Preda: S-a întâmplat în biroul lui

Deputatul PNL Cezar Preda i-a adresat o scrisoare deschisă lui Dacian Cioloş în care îi solicită destituirea prefectului de Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, pe motiv că acesta a făcut presiuni şi l-a ameninţat pe primarul din comuna Ulmi Bogdan Tiţa.

Presiuni, ameninţări şi intimidări

'În urma validării unui viceprimar în comuna Ulmi - judeţul Dâmboviţa, prin hotărâre de Consiliu Local în data de 24 august, primarul comunei Ulmi, Bogdan Tiţa, deşi a respectat toate obligaţiile legale care îi revin, a fost supus unor presiuni şi ameninţări politice din partea reprezentantului Guvernului pe care îl conduceţi. Domnul prefect Antonel Jîjîie, la comanda vicepreşedintelui PSD Alexandru Oprea, l-a chemat la raport pe primarul Bogdan Tiţa. În biroul prefectului, primarul din Ulmi a fost supus la presiuni, ameninţări şi intimidări exercitate de Antonel Jîjîie şi doi vicepreşedinţi ai PSD, în frunte cu Alexandru Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Primarul PNL a fost ţinta unui complot PSD - prefect, prin care s-a încercat o revenire asupra unei hotărâri de CL', susţine, în scrisoare, Cezar Preda, liderul filialei PNL Dâmboviţa.

[citeste si]

El consideră că 'este inadmisibil ca un reprezentant al Guvernului să fie folosit de PSD pe post de muniţie în lupta politică'.

Plângere penală pentru abuz în serviciu

'În virtutea depolitizării administraţiei publice pe care o susţineţi şi aplicaţi, vă adresez solicitarea de a analiza cu celeritate situaţia mai sus expusă şi de a proceda, în conformitate cu prevederile legale şi cu principiile pe care le promovaţi, la sancţionarea atitudinii politice abuzive pe care a manifestat-o prefectul judeţului Dâmboviţa. În acest sens, vă solicit destituirea domnului Antonel Jîjîie din funcţia de prefect, întrucât este inadmisibil ca Instituţia Prefectului să fie folosită politic, ca instrument de intimidare a aleşilor locali', spune Preda. El menţionează că, având în vedere gravitatea acestor fapte, primarul PNL Bogdan Tiţa va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului judeţului Dâmboviţa, la baza plângerii penale existând înregistrări care să probeze cele reclamate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel