Președinție PNL. De ce îl susține Raluca Turcan pe Cîțu și nu pe Orban: Trebuie să facem reformă, nu să vorbim despre reforme

Sursa foto: Facebook Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook Raluca Turcan

Raluca Turcan a spus de ce alege să îl susțină pe Florin Cîțu la președiniția PNL.

"De ce nu trebuie să mai fie Ludovic Orban preşedintele PNL şi cum se întâmplă să îl sprijiniți pe Florin Cîțu pentru această poziţie?", a fost întrebarea pe care Radu Tudor i-a pus-o Ralucăi Turcan, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Trebuie să facem reformă, nu să vorbim despre reforme"

"Prefer să vă spun de ce am decis să îl susţin pe Florin Cîțu pentru preşedinţia PNL pentru că suntem într-un moment în care trebuie să facem reformă, nu să vorbim despre reforme. Să nu uităm, totuşi, că PNL a pierdut alegerile parlamentare după ce a trecut, totuşi, cu bine România prin cea mai grea criză sanitară urmată de o criză economică şi după un PSD arogant şi incompetent. Asta înseamnă că, oarecum, mesajele şi strategia PNL nu au mai prins la oameni, nu au avut suficientă încredere în noi astfel încât să putem să formăm singuri guvernarea şi, de multe ori, bazine electorale politice, cum este şi cel de la Sibiu de unde provin, au fost afectate de lipsa de încredere în direcţia pe care merge PNL la nivel naţional".

"Suntem într-un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis"

Întrebată dacă este o întâmplare faptul că toţi oamenii preşedintelui din vârful PNL îl susţin pe Florin Cîțu, aceasta a mai spus: "Noi suntem într-un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis, fără niciun dubiu, şi, în acelaşi timp, mai avem parteneriate consacrate. Unul este cu UE şi, în acelaşi timp, oportunitatea uriaşă de finanţare a României în următori şase, chiar şapte sau zece ani, fie prin PNRR, fie pe viitorul exerciţiu financiar. Cred că ambii parteneri menţionaţi au nevoie, în PNL, să fie o forţă cu adevărat reformatoare şi să valorifice momentele unice, poate în ultimii 30 de ani, pe care noi le avem acum: să facem reformă în sistemul de pensii, să facem reforma în sistemul de salarizare, să discutăm despre organizarea administrativă şi să dăm drumul perfecţionării şi eficienţei instituţiilor publice. Sunt lucruri pe care românii le aşteaptă de 30 de ani. Este o oportunitate excepţională să putem duce la bun sfârşit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel