EXCLUSIV  Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Dăncilă: Iohannis nu a colaborat, dar dă impresia că i se datorează

Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă - Klaus Iohannis

Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene a fost afectată de lipsa de încredere arătată de preşedintele Klaus Iohannis, a declarat Viorica Dăncilă în studioul DCNews. 

"Domnul preşedinte ştia de la început stadiul pregătirii pentru preluarea preşedinţiei. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte înainte, i-am explicat că suntem pregătiţi, că ştim ce dosare vor fi finalizate şi că vom prelua din mers, că ştiu cum funcţionează instituţiile europene, dar totuşi a ieşit cu acele afirmaţii care efectiv au adus un prejudiciu de imagine şi cred că nu a fost corect. Am văzut că domnul preşedinte a fost mulţumit de felicitările pe care le-a primit, dar în acelaşi timp dânsul nu a cooperat cu Guvernul României pe durata preşedinţiei României.

Domnul preşedinte a vorbit despre rezultatele preşedinţiei ca şi cum dânsul ar fi contribuit la aceste rezultate, dar este important că din acest examen, România a ieşit întărită şi că are susţinerea şi admiraţia statelor membre. Preşedintele nu a avut multe implicaţii, dar acum dă senzaţia că rezultatele bune i se datorează, ceea ce nu mi se pare corect", a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel