Președinția: Nu-i retragem decorația lui Tokes. Ponta, solicitare ilegală

basescu
basescu

Administrația Prezidențială îi transmite premierului Victor Ponta că nu poate da curs solicitării premierului de a-i retrage lui Laszlo Tokes Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler. Cererea lui Ponta nu se încadrează în cadrul legal, menționează Președinția, care îi atrage atenția lui Ponta că ar trebui să promoveze în spațiul public doar solicitări în acord cu legea.

Președinția motivează că retragerea unui ordin de onoare se face doar în urma solicitării unui Cavaler.

”În temeiul Articolului 5 din Hotărârea Guvernului nr. 1511/2005 privind aprobare Regulamentului pentru organizarea și funcționarea consiliilor de onoare ale ordinelor naționale „Steaua României”, „Serviciul Credincios” și „Pentru Merit”, „cavalerii unui ordin pot semnala Cancelariei Ordinelor atitudini și fapte pe care le consideră dezonorante comise de alți cavaleri ai respectivului ordin și care aduc prejudicii morale și ating demnitatea și onoarea Ordinului”; menționăm că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu este membru al Ordinului Național „Steaua României”, deci, conform prevederilor legale, nu poate solicita declanșarea procedurii de retragere a acestei decorații”, transmite Președinția într-un comunicat.

Ea mai precizează că un membru al acestui Ordin poate rămâne fără decorație dacă a fost condamnat definitiv sau dacă dezonorează sau aduce prejudicii morale altor membri ai Ordinului.

Traian Băsescu îl atenționează pe Victor Ponta că el nu a fost decorat cu ”Steaua României” ( Ordin ce are 1.311 membri), iar solicitarea sa, din calitate de premier, nu este legală.

”Domnul președinte Traian Băsescu consideră necesar ca, ori de câte ori există atitudini publice la un nivel instituțional atât de înalt, acestea să fie în deplin acord cu legea”, se încheie comunicatul Administrației Prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel