Președintele Traian Băsescu este fericit. Vezi motivul

basescu
basescu

Președintele Traian Băsescu este fericit. Șeful statului i-a transmis, luni, lui Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, că este bucuros, întrucât, chiar dacă nu mai are Guvernul său, programul României cu UE, BM și FMI continuă.

"Sunt bucuros că, chiar dacă nu mai am guvernul meu, agenda mea continuă cu acest program pe care îl avem cu FMI, UE şi Banca Mondială. Singura şansă pe care o avem pentru viitor este competitivitatea. Dacă nu ajungem să avem competitivitate, România nu va avea şanse. Sunt foarte bucuros că acest program continuă aşa cum a fost convenit iniţial", a spus Băsescu în întrevederea de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

Anterior declarației președintelui Băsescu, Philippe Le Houérou a transmis felicitări pentru ”munca dificilă depusă” și a precizat că a fost foarte bine că ”board-ul directorial (n.r. - al BM) a recunoscut toate progresele înregistrate de România nu numai la nivel macro, ceea ce este foarte important, dar și la nivel structural, care reprezintă viitorul, punând bazele pentru o economie foarte dinamică și competitivă, care va crea locuri de muncă în viitor. Ştiu că asta a fost pe agenda dumneavoastră”.

Totodată, preşedintele Băsescu i-a mulțumit oficialului BM pentru împrumutul de un miliard de euro acordat României, apreciind în același timp precondițiile ”pentru folosirea acestor bani care vor pune presiune pe guvern să îndeplinească obligațiile asumate în acordul cu UE, BM și FMI”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel