Preşedintele Poloniei - în vizită la Bucureşti înainte de summit-ul NATO; Convorbiri cu preşedintele Iohannis

Sursă foto: Captură Facebook Andrzej Duda
Sursă foto: Captură Facebook Andrzej Duda

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, efectuează marţi o vizită la Bucureşti, urmând să fie primit, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune. Luni, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a fost într-o vizită de lucru la Chişinău, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În martie, şeful statului, Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni mai mulţi lideri europeni - preşedintele Estoniei, Alar Karis, prim-ministrul spaniol, Pedro Sanchez, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio.

De asemenea, şeful statului împreună cu premierul Nicolae Ciucă au efectuat o vizită la Chişinău, unde au avut convorbiri cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa. Totodată, pe 11 martie, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a fost primită la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis.

Citește și Polonia acuză Ungaria de atitudine prietenoasă cu Rusia. Andrzej Duda refuză să se întâlnească cu omologul de la Budapesta

Andrzej Duda, președintele Poloniei, refuză să se întâlnească cu omologul János Áder din cauza atitudinii prietenoase pe care Ungaria o are față de Federația Rusă.

Contrar planurilor preliminare, președintele Ungariei nu se va deplasa la sărbătoarea programată pentru Ziua Prieteniei Polono-Maghiare.

János Áder era așteptat pe 23 martie 2022 în orașul polonez Bochnia, cu ocazia zilei de prietenie polono-maghiară, dar președintele Ungariei nu se va mai deplasa, programul său fiind anulat.

Portalul a fost informat de mai multe surse independente că statuia Sfintei Kinga, fiica Regelui nostru Béla Árpád, ar fi fost dezvelită de președintele Ungariei János Áder și președintele Andrzej Duda alături de primele doamne, dar organizatorii au anulat programul. Astfel, președintele ungar nu va mai călători în Polonia.

Din cauza poziției pro-ruse a Ungariei, Andrzej Duda nu a dorit să se afișeze în public alături de omologul său maghiar la un astfel de eveniment protocolar. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel