Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a anunțat cu cine ține la alegerile partidului

Facebook Sebastian Burduja
Facebook Sebastian Burduja

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a anunțat de ce parte se poziționează filiala pe care o conduce înainte de Congresul PNL.

Potrivit unui comunicat, politicianul a transmis: „Merg cu o singură echipă, echipa Partidului Național Liberal”. Decizia a fost luată după consultări cu conducerea filialei și un vot în unanimitate acordat propunerii sale de către Biroul Politic PNL Sector 1. 

Astfel, PNL Sector 1 anunță că va respecta întru totul prevederile statutului și regulamentului Partidului Național Liberal, invitând, după prezentarea moțiunilor, toți candidații la președinția partidului, pentru a le susține. Ulterior, conform reglementărilor, Colegiul Director al PNL Sector 1 va putea vota una sau mai multe moțiuni.

Burduja rămâne neutru în contextul alegerilor din PNL

 „Ca președinte al PNL Sector 1, principala mea responsabilitate este să îi ascult înainte de toate pe colegii mei, să mă consult cu ei și să asigur un proces decizional pe deplin democratic. Îi respect pe fiecare în parte și am încredere în judecata lor. Așa că nu am pozat, nu am folosit #teamX sau #echipaY, nu m-am poziționat public, chiar dacă presiunile au fost mari și presa mă întreabă de luni de zile «cu cine merg».

Anunț public alegerea mea și este fără echivoc: merg cu o singură echipă, echipa Partidului Național Liberal. De reținut că aceasta nu este o pledoarie pentru neutralitate din partea tuturor colegilor mei, așa cum nu este o judecată sau o critică a celor care s-au poziționat. Este alegerea lor. Iar aceasta este alegerea mea: o opțiune proprie, asumată.”, a explicat politicianul.

Cum va fi abordat Congresul din toamnă

Totodată, Burduja a anunțat și modul în care filiala va aborda Congresul din 25 septembrie: „Vom invita toți candidații la dezbateri cu Biroul Politic al PNL Sector 1, coordonatorii de zone și membrii din filiala noastră. Le vom adresa întrebări și vom face propuneri pentru a fi incluse în fiecare moțiune supusă votului. Vom decide obiectiv și fiecare delegat al PNL Sector 1 va vota, la congresul din 25 septembrie, așa cum îi dictează conștiința și principiile. Și, în același spirit liberal, fiecare coleg din filiala PNL Sector 1 are și va avea libertatea – dar și răspunderea – de a alege cea mai bună cale pentru PNL și pentru România. Le dorim succes candidaților și așteptăm cu interes moțiunile și dezbaterile aferente”, a declarat Sebastian Burduja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel