Preşedintele Lituaniei, critici pentru Băsescu: Aţi schimbat 3 premieri într-un an

Dalia GRYBAUSKAITE EU Commissioner
Dalia GRYBAUSKAITE EU Commissioner

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a conturat în linii dure situaţia din România. La o conferinţă comună cu Traian Băsescu, Grybauskaite a spus că ţara noastră este paralizată din cauza crizei politice şi tocmai de aceea riscăm să nu intrăm în Schengen.

"Această instabilitate pe care o putem vedea acum din exterior, schimbarea a trei premieri în şase luni, deloc suprinzător se reflectă şi în capacitatea dvs. de a performa în UE, şi mă refer aici în special la capacitate de absorbţie a fondurilor europene", a spus preşedintele Lituaniei.

"Ţara dvs este ultima dintre statele membre UE la capitolul absorbţia fondurilor europene. Acesta este un mesaj negativ. Din cauza agitaţiei politie, ţara este paralizată şi nu îşi poate rezolva problemele", a adăugat şeful statului lituanian.

Traian Băsescu a spus că accesul în Schengen este blocat oricum pentru România în acest moment. "De asemenea, un subiect discutat a fost legat de sprijinul pe care Lituania l-a dat constant României în ceea ce priveşte accesul în Schengen - acces care, pentru moment, este oarecum suspendat datorită evoluţiilor interne din România - urmând ca în perioada viitoare să vedem care este drumul de urmat pentru scurtarea perioadei până când România va deveni membră a Spaţiului Schengen", a spus Băsescu.

În cadrul întâlnirii, președintele Băsescu i-a transmis zâmbind preşedintelui Lituaniei că este primul șef de stat care vine în România după ”iarna noastră extrem de furtunoasă”, aluzie la ultimele evenimente politice din această vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel