Președintele Klaus Iohannis: Nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut declarații de presă după vizita în Parcul Național Piatra Craiului.

Principalele declarații:

- Este foarte important să meargă și să voteze. Democrația funcționează cu alegeri. Acesta este rolul cetățeanului într-o democrație: să voteze. - mesajul președintelui pentru cetățeni înainte de alegeri

- România nu va trimite combatanți în Ucraina.

- Nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare.

- Nu comentez această chestiune și nu cred că are ce căuta în spațiul public general. Este o discuție care trebuie discutată cu specialiștii. - legat de sistemul Patriot

- Este incalificabil evenimentul din Parlamentul României. Nu am crezut că o să văd vreodată așa ceva în Parlamentul României. Sper că rămâne un incident absolut singular.

- Nu există nicio amenințare directă. Militarii se pregătesc pentru toate situațiile. România este o țară sigură. Trebuie să conștientizăm valoarea apartenenței noaste la NATO, la UE. Nu am niciun semnal că ar exista vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite.

-  A fost o vizită foarte buna, sunt foarte mulțumit, de asemenea, că am avut timp să discut cu directorii multor parcuri naționale care au venit aici.

- Conceptul de Săptămâna Verde dă deja rezultate foarte bune.

- Trăim într-o țară cu o natură extraordinar de frumoasă care cred că merită vizitată mult mai des.

Știrea inițială: Preşedintele Klaus Iohannis susţine, miercuri, la ora 12:30, declaraţii de presă la finalul vizitei în Parcul Naţional Piatra Craiului, anunță Agerpres.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi sărbătorită pe 24 mai, președintele Iohannis a vizitat astăzi Parcul Naţional Piatra Craiului.

„Prin participarea la evenimentul de miercuri, preşedintele Klaus Iohannis evidenţiază importanţa conservării patrimoniului natural şi rolul parcurilor naţionale pentru activităţile educative şi de conştientizare, precum şi pentru recreere, cu condiţia adoptării unui comportament responsabil cu natura”, informează Administrația Prezidențială.

Pe agenda discuţiilor sunt teme care necesită o abordare şi un efort coordonat la nivel naţional, precum creşterea accesului publicului larg la parcurile naţionale şi naturale, desfăşurarea programelor educative în parcuri, precum implementarea Programului Naţional ”Rangerii Juniori”, precizează sursa citată.

Declarația completă:

„Bună ziua și bine ați venit aici, în Piatra Craiului!

Am venit astăzi pentru a da un semn. Este astăzi Ziua Internațională a Biodiversității și peste două zile este Ziua Europeană a Parcurilor. Cred că este important din când în când să ne detașăm de politică și să vedem că trăim într-o țară cu o natură extraordinar de frumoasă, care cred că merită vizitată mult, mult mai des. Am întâlnit astăzi oameni extraordinari, care m-au dus în munte. Am vizitat Cheile Zărneștiului, am discutat cu oameni foarte dedicați de aici, de la Administrația Parcului Piatra Craiului. Am discutat și chiar am asistat o aplicație a Salvamontului de aici. Oameni foarte, foarte dedicați și m-am bucurat foarte mult să aud că de la an la an crește numărul turiștilor, dar încă, cum am spus la început, pot fi mult mai mulți români care vizitează aceste locuri frumoase pe care le avem.

Vizitând acest centru, care este foarte bine pus la punct, am găsit și un grup destul de mare de copii care au vizitat centrul, și, în acest context, cred că este bine să spun: conceptul de Săptămâna Verde, pe care l-am introdus prin Proiectul „România Educată”, dă deja rezultate foarte bune. Copiii vin să viziteze și aceste centre, și parcurile naționale, și parcurile naturale. Este un proiect care se derulează între Ministerul Educației și Ministerul Mediului. Pot să vă spun și că de la Ministerul Mediului s-au găsit fonduri atât pentru Programul „Săptămâna Verde”, cât și pentru un program care este doar la început, se numește „Junior Ranger”, și se dorește a fi un program prin care tinerii sunt atrași în meseria de ranger de parc, o meserie foarte frumoasă și de viitor. Cred că avem aici o șansă foarte bună să integrăm tinerii în administrarea acestor zone naturale superbe și, în același timp, cred că se creează, încet, dar sigur, posibilitățile de integrare efectivă a comunităților care trăiesc în aceste parcuri, în gestionarea lor și, în acest fel, oamenii, sigur, pot să aibă niște venituri foarte bune, prin pensiuni, prin tot felul de activități gen condus turiști prin munți și așa mai departe.


În ansamblu, a fost astăzi o vizită foarte bună. Sunt foarte mulțumit, de asemenea, că am avut un pic de timp să discut cu directorii multor parcuri naționale care au venit astăzi aici. Sunt foarte multe probleme care trebuie rezolvate, dar sunt și foarte multe oportunități. Și, de fapt, asta am vrut să subliniez cu vizita mea astăzi, de aici: avem zone extraordinar de frumoase, avem oameni foarte dedicați. Poftiți și le vizitați!”, a declarat președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel