Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, la Palatul Cotroceni, cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti. 

Întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice din România va avea loc la ora 12,00, potrivit agendei şefului statului. Anul trecut, pe 29 ianuarie, la reuniunea cu ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, preşedintele Iohannis le promitea acestora că va face tot ceea ce ţine de el pentru ca democraţia şi statul de drept să nu fie afectate.

Şeful statului arăta şi că aprofundarea Parteneriatului cu SUA rămâne o prioritate pentru politica externă a României, la fel şi aderarea României la spaţiul Schengen. El indica că România menţine ca prioritară atenţia asupra Parteneriatului strategic privind integrarea europeană a Republicii Moldova, dar şi că ţara noastră va continua în 2019 aprofundarea parteneriatelor şi a relaţiilor strategice cu Franţa, Germania, Italia, Polonia, Turcia sau Japonia. Preşedintele Iohannis arăta că liniile mari de acţiune ale politicii externe rămân valabile în cazul Balcanilor de Vest şi Caucazului de Sud, Asiei Centrală şi Orientului Mijlociu, Asiei, Americii Latine şi Africii, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel