Zi decisivă pentru viitorul Guvern! Iohannis face ultima mutare

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la Palatul Cotroceni, cea de-a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE şi grupul minorităţilor naţionale, în vederea desemnării premierului.

Consultările vor începe la ora 11,00 - cu reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) şi vor continua cu Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) - de la ora 11,30, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) - de la ora 12,00 şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale - de la ora 12,30.

Luni, şeful statului a avut consultări cu PSD şi PNL. PSD a propus varianta ca Liviu Voinea să fie desemnat premier şi un guvern politic. Preşedintele social-democraţilor şi-a exprimat speranţa că propunerea viceguvernatorului BNR pentru funcţia de prim-ministru va fi susţinută de colegii din coaliţia de guvernare.

În schimb, PNL a precizat că este de acord cu varianta unui guvern şi a unui premier tehnocrat, aşa cum a propus preşedintele Klaus Iohannis. Liberalii au renunţat la ideea organizării de alegeri anticipate, în contextul în care majoritatea partidelor parlamentare nu au fost de acord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel