Preşedintele Iohannis, anunţ. Când se vor vedea efectele noilor restricţii

Klaus Iohannis, preşedintele României, a făcut apel la cetăţeni să respecte noile măsuri de restricţie şi a anunţat când se vor vedea primele rezultate. 

"Vă amintţi că la mijlocul lui octombrie, Guvernul prelungise starea de alertă şi insituise măsuri. Iată că avem un impact al acelor măsuri. Cam de 2 săptămâni, avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta este o veste bună şi ne arată că măsurile au efect. Pe de altă parte, vedem foarte clar că trebuie să avem răbdare şi să respectăm aceste măsuri. Acest efect de plafonare este apărut în urma setului din octombrie, nu cel de luni.

Trebuie să fim sinceri, însă, şi să spunem că plafonarea la 10.000 de cazuri este prea sus. Avem prea multe cazuri la ATI şi prea multe decese. De asta a fost nevoie de un set nou de măsuri. Iarăşi, vă cer respectarea măsurilor şi răbdare. Va trebui să aşteptăm 2-3 săptămâni, până când noul set de măsuri va produce efectele dorite, îngrădirea pandemiei, scăderea sau limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave şi, evident, sperăm într-o reducere a mortalităţii. Aceste lucruri sunt extrem de importante. Vă solicit tuturor, respectaţi noul set de măsuri, este nevoie de ele pentru sănătatea noastră, pentru a da o şansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale.", a declarat Klaus Iohannis.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel