Preşedintele Iohannis acceptă schimbările din Guvern. Radu Tudor: Se vede o diferenţă de nuanţă, nu mai există ostilitate

Jurnalistul Radu Tudor a declarat, la Antena 3, că numirea miniştrilor de către Klaus Iohannis, deşi tardivă, s-a făcut fără scandal de data aceasta, iar asta denotă o schimbare de atitudine între palatul Victoria şi palatul Cotroceni.

"Ştim că aşa a făcut întotdeauna preşedintele Iohannis, şi-a luat un timp de gândire mai amplu, mai ales că doi dintre miniştri sunt propuneri absolut noi şi mai ales pentru posturile acestea de la interne şi externe unde e nevoie de un aviz de securitate, consultare cu partenerii. În mod evident, e o asumare de răspundere mai mare pentru premier, dat fiind că vorbim de doi viitori membri ai CSAT. Singura funcţie unde răspunsul putea veni mai repede era cea pentru care a fost numit Mihai Fifor, vicepremier pentru partneriate strategice. Lipseşte componenţa aceea de contondenţă pe care aveam parte de la palatul COtroceni la fiecare remaniere şi nu aş trece uşor peste asta. Nu vreau să alimentez speculaţiile conform cărora există deja un dialog între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, dar se simte o diferenţă de nuanţă şi iată că i-a acceptat pe miniştri în 10 zile, nu a ieşit preşedintele să îi atace, să facă declaraţii ostile, e o diferenţă de nuanţă!", a declarat Radu Tudor. 

Dialogul între cei doi lideri, esenţial pentru România

"Trebuie spus că Ramona Mănescu a mai fost o scurtă perioadă ministru al transporturilor, dar cu alt preşedinte. Nicolae Moga este pentru prima oară acolo, Mihai Fifor a fost un foarte bun ministru al apărării, cred că verificările s-au făcut. Cred că evoluţiile din PSD şi din Guvern i-au dat răgaz preşedintelui pentru a analiza propunerile. Pe măsură ce trec zilele de la acceptarea remanierii, noi discutăm despre preşedinte, care ţine capul de afiş în această privinţă. Această minimă funcţionalitate dintre guvern şi preşedinte trebuie să existe măcar în privinţa MAE, acolo unde atribuţiile preşedintelui se leagă şi de acţiuni esenţiale ale diplomaţiei române. E nevoie de un dialog minim, pentru ca România să iasă în viitor cu o voce comună, aici şi la Bruxelles, care să reprezinte interesele României", a mai spus Radu Tudor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a noilor miniştri Ramona Mănescu şi Nicolae Moga, la MAI şi MAE, dar şi a lui Mihai Fifor ca vicepremier pe parteneriate strategice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel