Klauss Iohannis a aprobat participarea unei echipe a SPP la executarea unei misiuni ONU

sppp
sppp

Preşedintele Klaus Iohannis a informat Parlamentul cu privire la aprobarea executării de către o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază a unei misiuni de protecţie la solicitarea secretarului general al ONU.

'În condiţiile în care operaţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite de menţinere a păcii sunt mai importante ca niciodată pentru pacea şi securitatea internaţională, România şi-a declarat disponibilitatea de a suplimenta contribuţia în vederea întăririi capacităţii ONU de a desfăşura astfel de misiuni.

În temeiul art. 7, alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aprobat propunerea prim-ministrului Guvernului referitoare la executarea unei misiuni de protecţie de către o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază, la solicitarea secretarului general al ONU', arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a informat Parlamentul în legătură cu acest demers, care reprezintă 'o nouă confirmare a rolului ţării noastre de furnizor de securitate, având ca efecte benefice dezvoltarea relaţiilor de cooperare între ţara noastră şi statele membre ale ONU participante la misiuni de menţinere a păcii'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel