Președintele Filipinelor, critici la adresa prietenului său Vladimir Putin: Amândoi suntem criminali, dar eu nu omor copii și bătrâni

Președintele Filipinelor, critici la adresa prietenului său Vladimir Putin: Amândoi suntem criminali, dar eu nu omor copii și bătrâni / Foto: Facebook Rody Duterte
Președintele Filipinelor, critici la adresa prietenului său Vladimir Putin: Amândoi suntem criminali, dar eu nu omor copii și bătrâni / Foto: Facebook Rody Duterte

Rodrigo Duterte, președintele Filipinelor, a transmis un mesaj dur la adresa lui Vladimir Putin.

Președintele filipinez în exercițiu, Rodrigo Duterte, l-a criticat aspru pe liderul rus Vladimir Putin pentru uciderea de civili nevinovați în Ucraina, spunând că în timp ce ambii au fost etichetați drept ucigași, el „ucide criminali, nu ucide copii și bătrâni”.

Duterte, care îl numește deschis pe Vladimir Putin idol și prieten, și-a exprimat pentru prima dată dezacordul față de invadarea Ucrainei de către Rusia, într-o declarație difuzată marți, în care a dat vina pe război pentru creșterea prețului petrolului la nivel mondial, care a lovit multe țări, inclusiv Filipine, scrie AP.

Deși a subliniat că nu îl condamnă pe președintele rus, Duterte nu a fost de acord cu etichetarea de către Putin a invaziei drept „operațiune militară specială” și a spus că este, într-adevăr, un război pe scară largă purtat împotriva „unei națiuni suverane”.


Rodrigo Duterte: Eu chiar ucid, dar ucid criminali, nu omor copii și bătrâni

„Mulți spun că eu și Putin suntem criminali. Le-am spus de mult timp filipinezilor că eu chiar ucid, dar ucid criminali, nu omor copii și bătrâni. Suntem în două lumi diferite”, a spus acesta.

Duterte, care va părăsi funcția pe 30 iunie, a prezidat asupra unui război violent împotriva traficului de droguri, în urma căruia peste 6.000 de suspecți au fost omorâți. În timp ce ONG-urile pentru drepturile omului afirmă că bilanțul este mult mai mare și că ar fi incluși și copii, președintele Filipinelor jură că măsurile vor continua până în ultima zi a mandatului său.

Crimele fără precedent din campania împotriva drogurilor au declanșat o anchetă de către Curtea Penală Internațională ca o posibilă crimă împotriva umanității. Duterte a spus că se așteaptă să se confrunte cu mai multe procese la încheierea președinției sale. Duterte și oficialii din poliție au negat sancționarea crimelor extrajudiciare în campania împotriva drogurilor ilegale, dar au amenințat deschis suspecții de droguri cu moartea și au făcut o încercare nereușită de a reimpune pedeapsa cu moartea în cea mai mare națiune romano-catolică din Asia pentru a descuraja traficanții de droguri și alți criminali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel