Preşedintele Croaţiei: Situația României, MĂRTURIE. Europa, mai mult viteze

Granita
Granita

Preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a declarat marţi că neaderarea României la spaţiul Schengen reprezintă o mărturie a Europei cu mai multe viteze. 

Grabar-Kitarovic, aflată în vizită de stat în România, s-a întâlnit marţi cu studenţii şi profesorii Universităţii din Bucureşti.

Ea a fost întrebată ce crede despre ideea Europei cu două sau mai multe viteze.

”Din nefericire, într-un anumit grad există. Faptul că România nu a fost admisă în regimul Schengen este o mărturie a acesteia. Şi în timpul procesului de integrare europeană au fost etape unde nu toate statele au fost mereu membre ale aceloraşi instituţii, (...) dar cred că scopul final este ca toate ţările membre să devină membre nu numai ale regimului Schengen, ci şi ale zonei euro, (...) cu excepţia celor care au decis să iasă din zona euro şi a fost decizia lor. Dar, fiecare ţară ar trebui să aibă aceleaşi drepturi în ceea ce priveşte participarea la politicile comune”, a răspuns preşedintele croat.

Kolinda Grabar-Kitarovic a amintit că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a încurajat recent accederea României şi Bulgariei la Schengen şi a menţionat în acest context şi Croaţia. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel