Președintele CJ Harghita îi cere lui Ponta să aprobe folosirea steagului secuiesc

borboly csaba dna
borboly csaba dna

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a solicitat, joi, Guvernului să reglementeze prin Hotărâre de Guvern acest drept.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc, că utilizarea steagului secuiesc trebuie să fie rezolvată în condiţiile legii, aşa cum a fost soluţionată şi problema plăcuţelor bilingve, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, folosirea simbolurilor locale este permisă "peste tot în Uniunea Europeană" şi responsabilitatea în acest caz revine Guvernului României, "care nu are curajul" să aprobe sau să interzică, printr-un articol de lege, utilizarea steagului secuiesc, ascunzându-se în spatele prefecţilor, Poliţiei şi instanţelor judecătoreşti.

"Guvernul nu are curajul să spună clar, este posibilă folosirea simbolurilor locale sau nu şi chiar se ascunde în spatele prefecţilor, Poliţiei, al instanţelor şi nu are curaj să îşi asume, dacă vrea, interzicerea simbolurilor locale. Pentru că o astfel de lege nu există şi, dacă mergem conform Codului Civil, ce nu este interzis prin lege se poate practica, folosi. Aşa este în viaţă, pentru că nu avem lege pentru tot, cum să deschidem o uşă, ce să facem în fiecare moment al unei zile", a spus Borboly Csaba.

Şeful CJ a susţinut că unii politicieni "care trăiesc din circ şi vor să fie faimoşi, auziţi, care vor să intre în prime-time news" se folosesc de "denunţători anonimi, de denunţători cu nume sau de ONG-uri care iarăşi denunţă", în loc să rezolve problema printr-un articol de lege, la oricare dintre şedinţele săptămânale ale Executivului.

"Solicit Guvernului să fie aprobată, prin Hotărâre de Guvern, situaţia folosirii simbolurile locale. Printr-un singur articol, dacă Guvernul vrea să interzică, să scrie că este interzis şi gata. Dar dacă nu, atunci să spună că se pot folosi, ca şi în alte state europene", a precizat Borboly.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel