Președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu, demis de prefect

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu,  a fost demis, luni, de prefectul judeţului. Aflat la al treilea mandat, Constantin Nicolescu   a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Prefectul de Argeș, Cristian Soare, a semnat, luni, un ordin prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, declarat în conflict de interese printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Instituția Prefectului Argeș a primit, pe 18 februarie, o comunicare oficială din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI) privind conflictul de interese în care se află Constantin Nicolescu. În urma acestei adrese, prefectul a formulat o solicitare către secretarul județului pentru emiterea unui referat privind motivele legale de încetare a mandatului, în baza căruia să emită un ordin prin care constată încetarea mandatului președintelui CJ Argeș.

 Vicepreședintele CJ Argeș Florin Tecău a anunțat, pe 21 februarie, că secretarul județului nu a putut întocmi referatul solicitat de prefect privind motivele legale de încetare a mandatului lui Constantin Nicolescu întrucât acele motive nu există.

 Președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu, a fost declarat în conflict de interese de judecătorii ÎCCJ, decizia din 11 februarie fiind una definitivă. Instanța supremă a admis recursul declarat de ANI și a anulat o decizie a Curții de Apel Târgu Mureș, care îi dăduse, în martie 2012, câștig de cauză lui Constantin Nicolescu.

Pe 22 martie 2011, ANI l-a declarat pe Constantin Nicolescu în conflict de interese, deoarece a aprobat încheierea de contracte între societăți comerciale la care este acționar cu instituții aflate în subordinea CJ Argeș.

 În urma evaluărilor efectuate, ANI a constatat existența conflictului de interese, prin semnarea sau aprobarea de către Nicolescu a 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715 lei — TVA inclus și un contract adițional prelungire perioadă) încheiate de CJ Argeș sau instituții și servicii publice aflate sub coordonarea, în subordinea sau sub autoritatea instituției cu SC Autopro Mond SA și SC Mac Auto SA (societăți la care Constantin Nicolescu este acționar majoritar, în procent de 92,194%, respectiv 63,08%).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel