Președintele Camerei Deputaților, coleg cu Mihai Viteazul

zgonea-dece
zgonea-dece

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a răspuns, marţi, unei întrebări privind arborarea steagului secuiesc la Baraolt, afirmând că nu îl deranjează acest fapt, deoarece este cel cu care, în urmă cu câteva sute de ani, secuii au plecat "cu colegul său Mihai Viteazul" împotriva ungurilor.

Întrebat, marți, de jurnaliști dacă  îl deranjează arborarea steagului secuiesc de mari dimensiuni de la Baraolt, Valeriu Zgonea a răspuns: "Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema", a explicat președintele Camerei Deputaților, citează Mediafax.

În pofida insistențelor jurnaliștilor de a afla dacă nu cumva a fost o eroare sau o glumă folosirea cuvântului "coleg" despre Mihai Viteazul, Zgonea nu a mai răspuns întrebărilor, grăbindu-se să intre la şedinţa plenului Camerei, pe care o prezidează.

La iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), în centrul orașului Baraolt (Covasna), un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel