Președintele Braziliei și-a demis ministrul Sănătății. Care e soarta țării

Foto: Agerpres/Fostul ministru al Sănătății din Brazilia
Foto: Agerpres/Fostul ministru al Sănătății din Brazilia

Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a dat afară pe ministrul Sănătății, Luiz Mandetta, după săptămâni de dispute asupra pandemiei Covid-19.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a dat afară pe ministrul Sănătății, Luiz Mandetta, după săptămâni de dispute asupra pandemiei Covid-19, conform The Guardian.

„Am primit demisia de la președintele Jair Bolsonaro. Aș vrea să mulțumesc pentru oportunitatea pe care am primit-o, să administrez sistemul de sănătate... și să plănuiesc lupta împotriva coronavirusului, această mare provocare pe care sistemul nostru trebuie să o înfrunte", a spus Mandetta printr-un mesaj pe Twitter.

Dispută la nivel înalt

Mandetta a apărat distanțarea socială, în timp ce președintele de extremă dreapta insistă că impactul pandemiei asupra economiei Braziliei este mai important decât pierderile umane.

Subestimarea coronavirusului și apelurile publice față de relaxarea măsurilor de izolare i-au adus mulți critici președintelui Bolsonaro, stârnind proteste cu oale și tacâmuri, în plină noapte.

Eforturile brazilianului de a împiedica măsurile guvernelor regionale de a impune carantină au stârnit rebeliuni politice din partea guvernatorilor.

Estimări înfricoșătoare 

Estimările efectuate de cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra au sugerat că Brazilia ar putea avea 1,1 milioane morți cauzate de Covid-19, dacă acțiunile ar înceta. Acest număr este mult mai mare decât cele 44.200 de decese în cazul măsurilor drastice, în tonul întregii lumi.

Un sondaj realizat în Brazilia a arătat că 76% îl susțineau pe ministrul Sănătății, în timp ce doar 33% erau de acord cu modul de gestionare a crizei al lui Bolsonaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel