Președintele Băsescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Mang

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Mang, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, anunță Administrația Prezidențială.

Totodată, Traian Băsescu a semnat și decretul pentru desemnarea lui Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru dialog social, ca ministru interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, potrivit sursei citate.

Premierul Victor Ponta a anunţat,. în cursul zilei de marți, că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să “restabilească adevărul” în urma acuzaţiilor de plagiat.

Referitor la decizia luată de către Iona Mang de a părăsi funcția de ministru al Educației, premierul Victor Ponta a declarat: ”Din punctul meu de vedere, Mang are în acest moment mâinile dezlegate să îşi poată apăra prestigiul şi munca de atâţia ani, fără a avea presiunea acestei funcţii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel