Preşedintele AMD Braşov:Dacă pacienţii ar avea banii să acceseze tratamentele novatoare, am trăi 120 de ani cu dinţi

Medici dentişti din toată ţara, care participă, în aceste zile, la evenimentul "Zilele stomatologiei braşovene", organizat de Asociaţia Medicilor Dentişti Braşov, au posibilitatea să se familiarizeze cu aparate şi tehnici inovative din domeniu, prezentate de lectori din ţară şi din străinătate, printre acestea numărându-se un aparat care îi ajută să trateze copiii cu deficienţe din spectrul autist, unul care "citeşte" culoarea reală a dintelui, indiferent de mediul ambiant, sau un dispozitiv novator cu ultrasunete pentru curăţarea plăcii dentare. 

"Zilele stomatologiei braşovene este un eveniment aflat la cea de-a 11-a ediţie, cu participare internaţională, al cărui temă este "Stomatologia - de la durere la zâmbet" - şi toţi ne dorim zâmbete, rezolvate prin terapii clasice şi computer ghidate", a declarat preşedintele AMD Braşov, dr. Mihaela Albu. 

Ea a spus că fiecare ediţie a evenimentului vine cu ceva nou. 

"Când vorbim de terapii computer ghidate şi de lucruri deosebit de speciale şi spectaculoase, aş putea să vorbesc despre lectorii care sunt invitaţi din Italia şi care aduc în atenţia noastră o serie de aparate care ar putea să ne ajute pe noi, ca şi specialişti, dar în mod special persoanele cu disfuncţii de atenţie şi vorbesc aici despre copii cu deficienţe din spectrul autist. Invitaţii noştri ne vor aduce, de asemenea în atenţie un aparat care înregistrează culoarea, forma şi chiar structura dinţilor, indiferent de mediul ambiant, şi le transmit în laboratorul de tehnică dentară, ca să putem avea dinţi cât mai apropiaţi de realitate. Un alt aparat care va fi adus în atenţia participanţilor tot de invitaţii din Italia, este un fel de fotografie a muşcăturii şi este vorba despre nişte senzori care se montează foarte uşor pe faţă şi înregistrează muşcătura şi, dacă ocluzia este corectă, atunci vom şti să facem şi prevenţie şi tratament şi este foarte important să facem lucrurile acestea ştiinţific", a explicat medicul braşovean.

De asemenea, dr. Albu a arătat că o altă tehnologie novatoare, care va fi prezentată în cadrul simpozionului vine din Germania.

"Americanii au făcut studii în ultimii 20 de ani şi au demonstrat că responsabil cu toată patologia cavităţii bucale este placa bacteriană. Din păcate, nu ştim să ne ferim de aceasta, să o îndepărtăm corect. Alături de noi este şi o firmă care reprezintă un producător foarte mare din Germania şi care va aduce în atenţia noastră un dispozitiv care curăţă placa bacteriană, inclusiv spaţiul dintre dinte şi gingie, până la 10-12 mm. Aceste dispozitive cu ultrasunete sunt deosebit de novatoare şi cei din Germania spun că, dacă am folosi acest dispozitiv nu am mai avea nici carii, nici boli paradontale", a afirmat dr. Albu.

Potrivit acesteia, cabinetele de medicină dentară din Braşov sunt dotate la cele mai înalt nivel şi, dacă pacienţii ar avea resurse să acceseze aceste tratamente inovative, "cu toţii am putea trăi până la 120 de ani cu dinţi în gură". 

"Ne dorim ca Braşovul să fie nu doar un pol turistic, ci şi unul medical puternic şi sunt foarte fericită că, alături de medicina generală, care evoluează atât în privat, cât şi cea de stat (...) şi stomatologia este tot acolo. Policlinicile, care au fost de stat, cabinetele, acum sunt private şi sunt dotate la cele mai înalt nivel, iar în calitate de preşedinte al comisiei de avizări, avizez cabinetele din judeţ, este uluitor felul în care stomatologia se schimbă, evoluează, am putea spune că mergem spre vârfuri. Dacă pacienţii ar avea şi resursele financiare să poată accesa aceste tehnici înalte - ca de exemplu endodonţia - tratamentul canalelor - atunci toţi am putea să ajungem la 120 de ani cu dinţii în gură", a afirmat preşedintele AMD Braşov.

Dr. Marco Gradi, care are o clinică dentară la Roma şi care, în ultimii ani, s-a ocupat şi de pacienţi copii cu deficienţe din spectrul autist a vorbit despre beneficiile aparatului MenteAutist: "Copilul autist trebuie dus tot timpul în aceeaşi încăpere, să vadă aceiaşi medici şi aceleaşi instrumente. Aparatul foloseşte undele delta şi ajută copilul autist să fie calm, liniştit, se face cu el tratament în fiecare zi, timp de 40 de minute şi, astfel, toate tratamentele se pot face mult mai calm".

Aparatul costă 2.300 euro şi firma producătoare oferă posibilitatea unui comodat pentru o perioadă 2 luni - timp în care se pot vedea efectele. 

Medicul dentist a explicat că, în Italia, printr-un acord al asociaţiilor profesionale cu autorităţile locale şi cu universităţile, s-a reuşit achiziţionarea unor astfel de aparate cu fonduri europene, care ulterior au fost distribuite medicilor care au mici pacienţi cu tulburări din spectrul autist. 

Simpozionul se desfăşoară pe parcursul a două zile, în perioada 17-18 mai, la Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu Braşov".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel